Tummen upp!

I morgon tävlar fjordhästar för första gången på arenan – i en landskamp mot Tyskland, som innefattar dressyr, hoppning och körning!

Dom medverkande fjordingarna, Lusanna och Torps Alex, är utlånade av Ingemar och Elsa Vendelstrand, medlemmar i Svenska Fjordhästsällskapet. De lägger gärna ett varmt ord för Fjordingar:

- En Fjording är en fantasisk allroundhäst! Man kan hoppa upp till 1,10, träna dressyr – och dessutom köra timmer i skogen med en fjording! Dom är robusta i kroppen och har ett stabilt psyke, säger Ingemar Vendelstrand.

- Från början var de en norsk arbetshäst som gick mycket på fjället. De är lättfödda och klarar sig i princip på ingenting!

Laguppställningen i morgon består av de tyngsta namnen inom hästsporten. Det svenska laget kallar sig ”Dream Team” – ett väl valt namn, för lagledare är Sylve Söderstrand, ryttare Malin Baryard och Angelica Augustsson, kusken ingen mindre än Rolf Göran Bengtsson!

Men dom lär få ett hårt motstånd från det tyska laget - ”Stall Beerbaum”. Här är Henrik von Eckermann lagledare och Ludger Beerbaum, Marco Kutscher och Philipp Weishaupt lagmedlemmar!

En sådan laguppställning talar för en mycket gastkramande tävling!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback